Gymnastiek en zwemmen

eye_banner
Gymnastiek en zwemmen

In alle groepen besteden wij aandacht aan gymnastiek, spel en materiaalbeheersing.

Groep 1 en 2
De groepen 1 en 2 krijgen drie keer per week gymles in het speellokaal. Drie ochtenden in de week is hiervoor een vakleerkracht aanwezig. De andere dagen krijgen de kleuters gymles van hun eigen groepsleraar. Speciale kleding is er niet voor nodig. Er wordt in ondergoed en op blote voeten gegymd.

Groep 3 t/m 8
De groepen 3 t/m 8 krijgen twee tot drie keer per week een les gymnastiek. Twee keer per week wordt de les gegeven door de gymleraar. Geschikte gymkleding is voor deze groepen wel nodig.
De kinderen van groep vijf en zes gaan ook iedere vrijdag zwemmen.

Kleding
Het is belangrijk dat uw kind gymt in geschikte kleding, bijvoorbeeld een sportbroek en een T-shirt of een gympakje. Als kinderen kleding aan hebben die niet geschikt is, kan de gymleraar besluiten dat ze niet met de gymles mee kunnen doen.
Het dragen van gymschoenen voor het binnen gymmen is niet verplicht, maar wel heel wenselijk! Gymschoenen mogen geen zwarte zolen hebben in verband met strepen op de vloer. Schoenen die buiten zijn gedragen mogen niet in de gymzaal gebruikt worden.

Bij mooi weer wordt er buiten gegymd op het sportveld achter onze school. Het is noodzakelijk dat de kinderen daarvoor geschikte kleding én schoeisel dragen. 

Vergeet u alstublieft niet om de naam van uw kind in de gymkleding te zetten!

Douchen
Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen zichzelf na het sporten kunnen afspoelen en fris naar de klas terug kunnen. Daarom gaan alle leerlingen na de gymles douchen. Voor de meisjes en jongens zijn er gescheiden kleedruimtes en gescheiden doucheruimtes. Natuurlijk begrijpen wij goed dat douchen in elk gezin anders verloopt. Wij vinden het dus ook geen enkel probleem als uw kind zijn/haar onderbroek aanhoudt tijdens het douchen.

Binnenkort publiceren wij hieronder het gymrooster voor de groepen 3 t/m 8 voor het schooljaar 2017-2018