Gymnastiek en zwemmen

Gymnastiekles

Faciliteiten
In ons gebouw is een gymzaal met kleedruimtes, douches en een speellokaal. In alle groepen wordt aandacht besteed aan gymnastiek, spel en materiaalbeheersing.

Groep 1 en 2
De groepen 1 en 2 krijgen elke dag gymles, waarvan drie keer per week van onze vakleerkracht gymnastiek. Speciale kleding is er niet voor nodig. Er wordt in ondergoed en op blote voeten gegymd.

Groep 3 t/m 8
De groepen 3 t/m 8 krijgen twee tot drie keer per week een les gymnastiek. Minimaal twee keer per week wordt de les gegeven door de gymleraar. Het rooster vindt u terug in de schoolgids.

Kleding
Vanaf groep 3 sporten onze leerlingen in gymkleding, bijvoorbeeld een sportbroek en een T-shirt of een gympakje. Het dragen van gymschoenen voor het binnen gymmen is niet verplicht, maar wel heel wenselijk. Gymschoenen mogen geen zwarte zolen hebben in verband met strepen op de vloer. Ook schoenen die buiten zijn gedragen mogen niet in de gymzaal gebruikt worden.
Bij mooi weer wordt er buiten gegymd op het sportveld achter onze school. Het is noodzakelijk dat de kinderen daarvoor geschikte kleding én schoeisel dragen.
Vergeet u alstublieft niet om de naam van uw kind in de gymkleding te zetten!

Douchen
Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen zichzelf na het sporten kunnen afspoelen en fris naar de klas terug kunnen. Daarom gaan alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 na de gymles douchen. Voor de meisjes en jongens zijn er gescheiden kleedruimtes en gescheiden doucheruimtes. Natuurlijk begrijpen wij goed dat douchen in elk gezin anders verloopt. Wij vinden het dus ook geen enkel probleem als uw kind zijn/haar onderbroek aanhoudt tijdens het douchen.

 

Zwemles

De kinderen van groep 5 en 6 gaan elke week op donderdagmiddag vanaf school naar zwembad ‘De Houtzagerij’. Schoolzwemmen is een verplicht onderdeel van de lichamelijke opvoeding.

De kinderen zwemmen van 13.15-14.00 uur. Dat betekent dat zij om 12.45 uur moeten vertrekken met de bus. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 hebben daarom eerder lunchpauze: zij hebben lunchpauze van 11.30 – 12.30 uur en vertrekken om 12.30 uur naar de bus. Ze zijn voor 15.00 uur weer terug op school.
Het schoolzwemmen start op donderdag 5 september. Zorgt u dat uw kind(eren) vanaf deze datum elke donderdag zwemkleding en een handdoek meenemen?

De ouderbijdrage voor de zwemlessen is 22 euro per kind voor vervoer. U kunt dit overmaken naar: NL73INGB0007234033 t.n.v. dr. Willem Dreesschool. Graag de naam en groep van uw kind(eren) erbij vermelden.