Thuis leren en oefenen

Thuis (voor)lezen

Wist u dat voorlezen uitstekend is voor de taalontwikkeling van kinderen? Ze leren hierbij op een leuke manier veel nieuwe woorden. Is uw Nederlands niet zo goed? Dan leest u gewoon voor in uw eigen moedertaal. Dat is ook goed voor de woordenschat van uw kind.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis boeken lenen bij de bibliotheek. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over het aanvragen van een pasje, kijkt u op de website van Bibliotheek Den Haag.

Online oefenen

Wanneer uw kind thuis meer wil oefenen, dan vindt hij/zij hieronder een overzicht vinden van alle oefensites die hiervoor geschikt zijn. De oefeningen waarmee deze sites werken sluit perfect aan op de lessen die wij op school geven.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw kind behoefte heeft aan extra lesstof. Gewoon omdat uw kind sneller informatie tot zich neemt dan gemiddeld, behoefte heeft aan meer informatie (verdieping in de materie) of gewoon nieuwsgierig is en graag zoveel mogelijk wil leren en te weten komen over bepaalde onderwerpen. Ook hiervoor hebben wij een gedegen selectie gemaakt van sites waar uw kind veilig kan surfen en informatie kan vergaren.

Advies nodig? Vraag het de groepsleerkracht.

Let op: kinderen hebben net als volwassenen ontspanning nodig. Langer leren, betekent niet altijd meer leren. Juist door beweging, ontspanning en rust, komen kinderen weer fit op school en kunnen zij de lessen goed volgen.

Huiswerkbegeleiding

Niet alle ouders kunnen hun kinderen helpen bij vragen over over school of over huiswerk. Sommige ouders hebben bijvoorbeeld zelf niet in Nederland op school gezeten of hebben lesstof anders aangeleerd gekregen dan nu gebeurt.

Vanaf schooljaar 2019-2020 is er mogelijkheid voor het volgen van gratis huiswerkbegeleiding. Meer weten? Vraag het de groepsleerkracht.